GLS opent nieuw duurzaam depot in Amsterdam

GLS-depot Amsterdam

Deze week is het nieuwe GLS-depot in Amsterdam in gebruik genomen. De nieuwbouw zorgt voor een ruime verdubbeling van de capaciteit ten opzichte van het voormalige depot en een vermindering van het gebruik van hulpbronnen.

Het nieuwe depot draagt bij aan een versterking van het netwerk van GLS Netherlands. “Door de aanzienlijke groei van de capaciteit is een hoge kwaliteit ook gegarandeerd bij een verdere stijging van de volumes”, aldus Milo Kars, Managing Director GLS Netherlands. Met de ca. 6.200 vierkante meter grote distributieruimte, een geavanceerde sorteerinstallatie alsmede 140 laad- en losdeuren kunnen pakketten te allen tijde snel en efficiënt worden verwerkt.

Het nieuwe depot is strategisch gelegen in het Atlaspark in de haven van Amsterdam. De goede infrastructuur biedt een uitstekende verbinding met andere GLS-depots. Bovendien is het stadscentrum in slechts tien minuten bereikbaar, waardoor de last-mile bezorging sneller verloopt.

Bij het depot spelen milieubelangen een belangrijke rol. Een aardwarmtepomp als primaire warmtebron reduceert de CO2-uitstoot. Zonnecollectoren voorzien daarnaast het gebouw van ‘groene’ stroom. Om optimaal te profiteren van het daglicht en energie te besparen, vangen prismavormige koepels op het dak het zonlicht op om deze evenredig te verspreiden over de distributieruimte. Bij geringe lichtinval en bij beweging springt de ledverlichting automatisch aan. Verder zijn er met het oog op een klimaatvriendelijke bezorging ook laadstations voor elektrische voertuigen geplaatst.

De meer dan 200 medewerkers op het depot profiteren door de nieuwbouw van een moderne bedrijfskantine en meer kantoorruimte. Tot het depot behoort verder ook een moderne GLS PakketShop. Verder is de ergonomie voor de chauffeurs verbeterd doordat het laadoppervlak en de depotvloer op gelijke hoogte liggen.

“Een verantwoordelijke omgang met mens en milieu is een belangrijk streven van GLS”, aldus Milo Kars. “Ons nieuwe depot is hier volledig op afgestemd met een zuinig gebruik van hulpbronnen en aantrekkelijke werkplekken.”

Kijk voor meer informatie op www.gls-group.eu/NL/nl/gls-group/duurzaamheid

Onze partners