Green Make Over Journaal: Energiezuinige tips vanuit huis

Vanaf dinsdag 31 maart deelt het online Green Make Over Journaal eenvoudige tips om thuis geld te besparen én tegelijk winst te boeken op wooncomfort, leefplezier en gezondheid.

Het Green Make Over journaal is een initiatief van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen. Onder de noemer ‘Green Make Over’ deelt ze ingezonden tips en vragen van Nederlanders en ook komen experts aan het woord. De Consumentenbond en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal werken mee aan dit initiatief.

Elke dinsdag wordt een praktisch online Green Make Over videojournaal geplaatst op YouTube en andere social media met daarin diverse ingezonden filmpjes met tips, vragen en inspirerende praktijkvoorbeelden. Iedereen kan iets insturen via het gratis nummer +31 614731695. Centraal staat hoe je thuis op een eenvoudige en duurzame manier, vrijwel zonder kosten, net dat beetje extra energie en geld kan besparen. Initiatiefnemer Gwen Jansen, “Juist in deze tijd willen én kunnen we veel van elkaar leren en is elke euro die we kunnen besparen meegenomen’.

Samen aan de slag

Dit journaal is een aanvulling op het televisieprogramma Green Make Over en start nu op social media. Gwen Jansen: “Omdat we nu meer tijd in huis doorbrengen, we thuis werken én onderwijs volgen, verbruikt iedereen al gauw extra energie en water thuis. Maar ja, hoe doe je dat als je niet veel geld te besteden hebt én niet weet waar te beginnen? Ik wil mensen hierbij helpen. Met tips van mezelf, andere Nederlanders en experts kunnen we samen aan de slag.”

Leuk en voordelig

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: “We zijn heel blij dat we mee kunnen doen met dit project. Gwen kan als geen ander mensen enthousiasmeren en zichtbaar maken hoe makkelijk,leuk én voordelig het is om een beetje duurzamer te leven. Het past ook echt bij de Consumentenbond: wij zijn voortdurend op zoek naar hoe we consumenten kunnen helpen geld te besparen en hen te informeren over wat nu écht duurzaam is en wat niet. Zo helpen we mensen door de bomen het bos weer te zien.” Ook Milieu Centraal ondersteunt dit nieuwe initiatief: “Gwen laat met veel enthousiasme en positiviteit zien wat je zelf kunt doen aan energiebesparing in huis. Een mooi programma om onze kennis en praktische tips over duurzaam leven voor het voetlicht te brengen.

WhatsApp

Via WhatsApp kunnen mensen gratis ook wekelijks de tips ontvangen. Het sturen van het woord ‘AANMELDEN’ naar het officiële Green Make Over nummer: +31 614 7316 95 volstaat. Afmelden kan ook gemakkelijk door het woord ‘AFMELDEN’ te sturen.

Tv-programma Green Make Over

Green Make Over maakte vorig jaar een succesvolle start als televisieprogramma en bereikte in het eerste seizoen met 12 afleveringen 3,14 miljoen kijkers.

Onze partners