Groene zoekmachine plant 100 miljoen bomen!

Ecosia, met hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, is een groene zoekmachine. Het werkt op een zeer interessante manier - het gebruikt de winst die het maakt om de wereld een betere en groenere plek te maken. En wat betekend dat? Ecosia gebruikt alle winst van zoekopdrachten van gebruikers om bomen te planten waar ze het meest nodig zijn!

En onlangs bereikte Ecosia een enorme mijlpaal. Het heeft met succes 100 miljoen bomen over de hele wereld geplant. Dit zou helpen om ongeveer 1771 ton kooldioxide uit de atmosfeer te verwijderen! Een opmerkelijke prestatie voor een organisatie die in december 2009 is opgericht?

En Ecosia is een van de meest milieuvriendelijke en duurzame bedrijven ter wereld. In 2018 heeft Christian Kroll, de oprichter en CEO van Ecosia, twee juridisch bindende en onomkeerbare toezeggingen gedaan om de inzet van Ecosia voor het milieu te versterken.

  • Aandelen kunnen niet met winst worden verkocht of in eigendom zijn van mensen buiten het bedrijf.
  • Er kan geen winst uit het bedrijf worden gehaald.

In 2018 bouwde Ecosia ook zijn eerste zonne-energiecentrale, en nu produceert de organisatie tweemaal zoveel hernieuwbare energie als nodig is om al haar zoekopdrachten van stroom te voorzien.

Het heeft ook geholpen bij het planten van bomen in Brazilië, waar bosbranden de Amazone teisterden, en Australië, waar de bosbranden de natuur en flora verwoestten. In de tijd van de pandemie van het coronavirus startte de zoekmachine ook zijn eerste stadsboomproject om inheemse soorten rond een tiental ziekenhuizen te planten om een gezonde werksfeer te creëren voor gezondheidswerkers die onder enorme mentale en fysieke stress hebben gestaan.

Ecosia zorgt er ook voor dat het zijn maandelijkse financiële rapporten en bonnen voor het planten van bomen publiceert, zodat gebruikers weten waar de fondsen worden gebruikt. Afgezien hiervan respecteert Ecosia de privacy van gebruikers: in tegenstelling tot de meeste andere zoekmachines, verbindt Ecosia zich ertoe geen gegevens te verkopen aan adverteerders en heeft het geen trackers van derden.

Klik hier voor meer informatie over Ecosia.

Onze partners