Grootste crowdfunding-project voor bouw zonnestroom-projecten gelanceerd: KiesZon voor de Toekomst

De grootste financieringsronde voor de bouw van nieuwe zonnestroomprojecten in Nederland is vandaag, 10 mei 2021, van start gegaan. Het project is een initiatief van ‘KiesZon voor de Toekomst’, dochteronderneming van groene energieleverancier Greenchoice. Via investeringsplatform Duurzaaminvesteren.nl geeft KiesZon voor de Toekomst een obligatielening uit van 15 miljoen euro, waarin particulieren kunnen investeren vanaf €250 per obligatie. Het doel: de energietransitie versnellen door samen met particulieren meer duurzame energieprojecten te realiseren.

Obligatielening ‘KiesZon voor de Toekomst’

Met de obligatielening wil KiesZon voor de Toekomst geld ophalen voor de bouw van nieuwe zonnestroomprojecten in Nederland. Particulieren ontvangen rendement uit de projecten én dragen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland. De projecten die KiesZon voor de Toekomst in de komende drie jaar wil realiseren, moeten samen ieder jaar 80.000 huishoudens gaan voorzien in hun energiebehoefte en 200.000 ton CO2 per jaar besparen ten opzichte van kolenstroom. Er staan al meerdere projecten gepland om uit te voeren, waarvan één in de Rotterdamse haven.

Frederieke Anema, marketingmanager van Greenchoice: “Voor Greenchoice en KiesZon voor de Toekomst geldt: hoe meer groene stroom van Nederlandse bodem, hoe beter. De energietransitie gaat langzaam en we willen versnellen. Wat ons betreft begint het met de ruimte voor zonnepanelen op de Nederlandse daken. Daar ligt nog veel potentie. Maar ook zonneparken op land zijn nodig. We kijken altijd naar inpassing van het energieproject in het landschap en vinden het belangrijk om oog te houden voor de biodiversiteit in ons land. We betrekken omwonenden in de keuzes over het plan en het ontwerp én we ontwikkelen mogelijkheden om te participeren. Deelname in een project via de aanschaf van obligaties is daar een voorbeeld van. We moeten het samen doen.

Alleen met elkaar kunnen we de wereld duurzamer maken. Het is dan ook fantastisch om te zien dat Greenchoice en KiesZon het via deze weg voor iedereen mogelijk maken om te investeren in zonne-energie en daarmee een aantrekkelijk, duurzaam en financieel rendement behalen”, aldus Enrique Aparicio Torres, CEO van Duurzaaminvesteren.nl.

Onze partners