Ikea opent de allereerste tweedehandswinkel

Ikea lanceert een nieuwe conceptstore die tweedehands, opgeknapt meubilair gaat verkopen. De winkel, die in Zweden wordt geopend, maakt deel uit van de belofte van Ikea om tegen 2030 volledig circulair te gaan werken.

Ikea, de Zweedse retailer die bekend staat om zijn betaalbare meubels, biedt nu een geheel nieuwe benadering voor het inrichten van onze interieurs.

De eerste tweedehands meubelwinkel ooit zal later dit jaar worden geopend in het ReTuna-winkelcentrum in Eskilstuna (Zweden). Het winkelcomplex verwelkomt alleen winkels die gebruikte en gerenoveerde artikelen verkopen. 

"Alles wat hier wordt verkocht is gerecycled of hergebruikt of is biologisch of duurzaam geproduceerd." Zegt Anna Bergström, manager van het winkelcentrum.

Deze winkel maakt deel uit van een groter plan van Ikea om tegen 2030 volledig circulair te worden. Ikea lanceerde vorig jaar al een programma om zijn keukens en meubels te leasen en veel van zijn winkels hebben ook 'koopjes'-secties van gerenoveerde geretourneerde artikelen. Dit wordt echter de eerste winkel die volledig uit refurbished items bestaat. Alle producten worden voordat ze de winkel ingaan eerst opgeknapt.

Onze partners