Kipster is Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020

Tijdens het online event van Stichting Nederland CO2 Neutraal riep de jury Kipster uit tot het ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020’. Meer dan 60 bedrijven stelden zich kandidaat.

Kipster wordt beschouwd als de eerste producent van CO2-neutrale eieren ter wereld. “Alles met betrekking tot de voedselketen, energie etc. is over nagedacht. Ook zijn ze bezig met Veggs, waarbij er een geheel plantaardig ei wordt gemaakt die dan weer de kippeneieren uit de keten kunnen halen voor een nog duurzamer eitje”, aldus de jury.

Publieksprijs

Forbo Flooring, Yoghurt Barn en de Snackbar van de Toekomst gingen er gedrieën met de publieksprijs vandoor. Forbo Flooring vervaardigt al 120 jaar marmoleum; een bio-based vloer die niet alleen bijdraagt aan een gezonde leefomgeving, maar ook CO2-neutraal is. Yoghurt Barn ís yoghurt; biologisch, vers en verantwoord, en het eerste klimaatpositieve bedrijf van Nederland. De Snackbar van de Toekomst is een innovatieplatform dat partijen samenbrengt om een gezonder en gevarieerder snackaanbod te ontwikkelen.

Onze partners