KWS breidt elektrisch materieelpark verder uit

KWS heeft wederom een belangrijke stap gezet in de elektrificatie van haar materieel. Ze breiden het materieelpark verder uit met drie elektrische drieroller walsen, waarmee het totaal op vier volledig elektrische walsen komt. De drie nieuwe walsen zijn in maart 2022 klaar voor gebruik. KWS zet de bestaande elektrische drieroller wals al veelvuldig in op verschillende projecten.

De innovatieve weg ingeslagen

KWS blijft volop innoveren op het gebied van duurzaam materieel en komt zo tegemoet aan de wens om volledig emmisieloos te kunnen asfalteren. Zo ontwikkelden ze met een aantal specialistische partners een elektrische asfaltspreidmachine en bouwden ze al eerder een bestaande drieroller wals om tot een elektrische versie. Deze investering is een belangrijke stap voor de toekomst en draagt verder bij aan de duurzaamheidsmissie van KWS: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Voordelen van elektrisch walsen

De 100% elektrische wals is een stuk schoner en stiller, waardoor de omgeving minder wordt belast tijdens de werkzaamheden. De wals stoot geen CO2 en stikstof meer uit, wat zorgt voor een besparing van 21 ton CO2 op jaarbasis. Een enorme vooruitgang in vergelijking met de oorspronkelijke dieselmotor die zeven liter brandstof per uur verbruikt. De elektrische wals is een volwaardige vervanger van de huidige walsen, deze gaat de hele werkdag mee en is binnen een paar uur weer opgeladen.

Uitgelicht project: Groot Onderhoud Groningen

De gemeente Groningen zet de komende jaren stevig in op het realiseren van een schoner milieu, waaronder het verbeteren van de luchtkwaliteit. Met de inzet van de 100% elektrische drieroller wals op het project Groot Onderhoud 2021 draagt KWS bij aan de duurzame ambities van de gemeente.

KWS Infra Leek kreeg dit project gegund door onder andere de hoge score op emissiereductie. De gemeente Groningen streeft naar een emissievrije binnenstad in 2025 en vindt het belangrijk om met duurzame partners op te trekken. Zo werkt KWS samen aan toekomstbestendige en duurzame infrastructuur in Nederland.

Onze partners