Lendahand lanceert Auto-Invest functionaliteit

Lendahand, het leidende crowdfundingplatform voor impactinvesteringen in opkomende landen, kondigt de lancering van automatisch investeren aan. Als eerste Nederlandse crowdfundingplatform heeft Lendahand een aanvulling gekregen op de Europese Crowdfunding Service Provider-licentie, die het beheer van individuele leningportefeuilles mogelijk maakt.

Vanaf heden beschikbaar, stelt Auto-Invest bij Lendahand beleggers in staat om moeiteloos een gediversifieerd portfolio voor impactinvesteringen samen te stellen. Op die manier combineert Auto-Invest het persoonlijke karakter van crowdfunding met de diversificatievoordelen van fondsbelegging.

Belangrijkste kenmerken van Auto-Invest:

Innovatieve Auto-Invest functionaliteit: Investeerders kunnen nu hun investeringen automatiseren op basis van persoonlijke voorkeuren zoals een minimum en maximum bedrag, die perfect aansluiten bij hun sociale en financiele ambities.

Een combinatie van crowdfunding en fondsbeleggen: Investeerders behouden de keuzevrijheid over de bestemming van hun geld (de kracht van crowdfunding), terwijl ze tegelijkertijd een gediversifieerde portefeuille kunnen opbouwen, vergelijkbaar met beleggen in een fonds.

Uit een enquête bleek dat 70% van de investeerders bij Lendahand graag over een Auto-Invest functionaliteit wilde beschikken, wat duidt op een sterke vraag vanuit de markt.

Toegankelijkheid voor iedereen: Met deze nieuwste innovatie maakt Lendahand impactbeleggen toegankelijk voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Auto-Invest van Lendahand is een belangrijke stap voorwaarts in het toegankelijker maken van impactbeleggen. Verwacht wordt dat deze stap een breder publiek zal aantrekken dat gepassioneerd is in het maken van een positieve impact in ontwikkelingslanden maar met het gemak van automatisch investeren.

Meer leren over Auto-Invest, ga naar de website van Lendahand.

Onze partners