Massale opkomst energiebijeenkomsten ‘Samen de winter door’

Op meer dan 90 locaties in Nederland hebben lokale energiecoöperaties 100.000 flyers, placemats, deurhangers en kortingsbonnen uitgedeeld om mensen te helpen besparen op energie

Duizenden mensen bezochten afgelopen zaterdag 19 november 2022 het evenement ‘Samen de winter door.’ Van 13:00 uur tot 15:00 kregen zij van hun lokale energiecoöperatie materialen en instructies om direct de energierekening te verlagen. Hiermee is het startsein gegeven om thuis aan de slag te gaan met de meest eenvoudige en impactvolle bespaartips én om de opgedane kennis en materialen ook weer te delen met anderen. De Nederlandse energiecoöperaties willen hiermee een sneeuwbaleffect creëren, zodat zoveel mogelijk mensen die nu hulp nodig hebben terecht kunnen bij iemand uit hun eigen omgeving. Iedereen die direct aan de slag wil, kan alle tips, hulpvideo’s en materialen nu ook zelf terugvinden op www.samendewinterdoor.nu 

André Dippell, directeur van coöperatieve energieleverancier om | nieuwe energie: “Dat er zoveel mensen naar ‘Samen de winter door’ zijn toegekomen, laat zien hoe ongelofelijk belangrijk het is dat we elkaar nu helpen bij het verlagen van de energierekening. Het is heel bijzonder dat zoveel lokale energiecoöperaties met elkaar de handen ineen hebben geslagen. Met de materialen die zijn uitgedeeld kunnen de bezoekers nu zelf thuis aan de slag. En omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en energiebesparing ons minder afhankelijk maakt van het dure aardgas, hopen we dat zij ook hun familie, vrienden en buren gaan helpen.”

Vaak weet men niet welke tips betrouwbaar zijn of waar te beginnen. Deze tips komen rechtstreeks uit de praktijkervaringen van onafhankelijke lokale energiecoaches en kennispartners. Ook zijn de tips kosteloos en geheel vrijblijvend.

De besparingen zijn zo gemaakt, dat de tips makkelijk door te geven zijn aan bekenden. Iedereen kan nu namelijk wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van de energierekening. Als zij dat op hun beurt ook doen, helpen we samen zo veel mogelijk mensen de winter door!

Over Samen de winter door

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de hoge energierekening. De Nederlandse energiecoöperaties hebben daarom de handen ineen geslagen binnen de campagne ‘Samen de winter door,’ om hun kennis over energiebesparende maatregelen met zoveel mogelijk mensen te delen.

Onze partners