Minister Rob Jetten trapt Nationale Klimaatweek af in Rotterdam

Vandaag start de Nationale Klimaatweek. Op uitnodiging van de Klimaatburgemeester Aïcha Raqibi opende minister Rob Jetten vandaag de Nationale Klimaatweek in Rotterdam. Samen met wethouder voor Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers en Aïcha werd daar de Nationale Klimaatweekvlag gehesen als startsein. Na afloop schoof de minister aan voor een ontbijt met alle Rotterdamse Klimaatburgemeesters en actieve bewoners van de wijk Oud-Mathenesse die zich inzetten om hun wijk te verduurzamen. Aansluitend bezochten zij een lokale klimaatmarkt waar bewoners advies konden krijgen over de verduurzaming van hun huis en wijk. 

Over de Nationale Klimaatweek 

In 2030 dient de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% te zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Deze doelen kunnen we alleen halen als we ons gezamenlijk inzetten: overheid, bedrijven, organisaties en alle burgers. Gelukkig gebeurt er al veel in de samenleving. Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) vestigen we de aandacht op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven die worden georganiseerd door inwoners, bedrijven en gemeentes. De NKW vindt plaats van 30 oktober tot en met 5 november en wordt afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, bij Klimaatburgemeester Aïcha Raqibi in Rotterdam. Gedurende de Nationale Klimaatweek worden er vele activiteiten door klimaatburgemeesters (inwoners), klimaatsupporters (bedrijven en organisaties) en gemeentes in het land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Meer informatie over de Nationale Klimaat Week is te  vinden op www.nkw2023.nl.  

Op de foto (vlnr): Chantal Zeegers (Wethouder voor Klimaat, Bouwen en Wonen Rotterdam), Rob Jetten (Minister voor Klimaat en Energie) en Aïcha Raqibi (Klimaatburgemeester Rotterdam).

Onze partners