National Hockey League en SAP ontwikkelen duurzaamheidsplatform voor ijshockey

NHL Venue Metrics draagt bij aan verlaging ecologische impact competitie

Meer dan 45% van de CO2-uitstoot, een belangrijke oorzaak van de wereldwijde klimaatverandering, is te wijten aan de productie van elektriciteit en warmte. Het terugdringen van dit percentage is een van de meest doeltreffende manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De National Hockey League (NHL), de organisatie die het professionele ijshockey in de Verenigde Staten en Canada organiseert, creëerde samen met SAP een cloud-based platform dat helpt bij het terugdringen van de CO2-voetafdruk.

De NHL stelde vast dat de activiteiten van de clubs ongeveer 70% uitmaken van de totale ecologische voetafdruk van de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld. De NHL gaf SAP de opdracht om een technologische oplossing te vinden om de impact te verminderen en het voortbestaan van de sport te beschermen. Het resultaat is een datagestuurd platform dat beschikbaar is voor alle clubs en hun stadionpartners om de milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen van de League te transformeren en uiteindelijk te helpen bevorderen.

NHL Value Metrics

Met ‘NHL Venue Metrics, powered by SAP’ kan de NHL de CO2-voetafdruk van haar clubs en arena's meten en analyseren. Zo wordt onder andere gekeken naar het energie- en waterverbruik, de hoeveelheid afval en de prestaties op het gebied van recycling. Dankzij deze inzichten kan de NHL de ecologische impact waar mogelijk verminderen en tegelijkertijd de sport laten floreren en behouden voor toekomstige generaties.

NHL Venue Metrics bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Gegevensverzameling: een platform dat fungeert als interface tussen clubs en locatiepartners stelt hen in staat relevante verbruiks- en milieugegevens te delen met de League.
  • Berekening en validatie van de gegevens: met de verwerkings- en verificatie-engine kan de League de consistentie van de gegevens bijhouden en rapportagefouten en berekeningsformules identificeren om de emissie-inventaris van de League op te stellen.
  • Gegevensrapportage en inzichten: een dashboard toont relevante milieu-, verbruiks- en financiële inzichten op zowel ondernemingsniveau als clubniveau van de verschillende meetgegevens die de bekende ecologische impact van de NHL weergeven.

Co-innovatie

De technologie achter ‘NHL Venue Metrics, powered by SAP’ haalt krachtige analyses uit een van de meest geavanceerde databases en markeert het nieuwste en uitgebreide gebruik van het SAP Business Technology Platform (SAP BTP). Gedurende de samenwerking stond SAP BTP in de voorhoede van de co-innovatie-inspanningen van de League op verschillende gebieden van hun business.

De operationele gegevens van de clubs worden verwerkt met SAP HANA Cloud en gevisualiseerd met SAP Analytics Cloud. Inzichten uit het platform ondersteunen de NHL bij het identificeren van milieugerichte trends, het delen van kritische lessen die door deze trends zijn gevormd en uiteindelijk het implementeren van best practices in de clubs om de collectieve ecologische impact van de League te verminderen.

Duurzame operatie

In september 2022 nodigde de NHL alle clubs en stadionbeheerders uit om het platform te gebruiken en historische gegevens van 2018 tot medio 2022 in te voeren om een geschikte baseline vast te stellen en te analyseren. Met de input van de clubs is de implementatie van ‘NHL Venue Metrics, powered by SAP’ dit lopende seizoen al aan de gang, waardoor de League een stap dichter bij een duurzamere operatie komt.

"De NHL is al jaren bezig met het verankeren van duurzame bedrijfspraktijken in de League en de aangesloten clubs", zegt Omar Mitchell, NHL Vice President of Sustainable Infrastructure and Growth Initiatives. "De NHL Venue Metrics-tool is een echte game-changing innovatie die ons helpt onze milieu-impact te begrijpen en haalbare inzichten te creëren om onze ecologische impact te verbeteren."

"Bij SAP is een van onze prioriteiten partners duurzame technologische oplossingen te bieden, zodat ze haalbare doelen voor hun bedrijf kunnen volgen en integreren", aldus Amy Schulz, senior director Global Sponsorships bij SAP. "De NHL is een langdurige co-innovatiepartner van ons. Met zijn cloudsoftwarefundament gebouwd op SAP BTP konden we niet alleen een aangepaste oplossing ontwikkelen om aan zijn bedrijfsdoelstellingen te voldoen, maar de oplossing komt ook zonder kosten voor de clubs. Het is een enorme stap voorwaarts nu de NHL haar ecologische voetafdruk wil verkleinen en duurzame efficiëntie wil verbeteren."

Afbeelding is een print screen van NHL Venue Metrics powered by SAP

Onze partners