Nationale Vlaggenactie: hijs de vlag voor de SDG’s!

Voor het derde jaar wordt eind september door het hele land de vlag geheven voor de SDG’s. Met de vlaggenactie laten organisaties, gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties en scholen zien dat ze deel uitmaken van deze mondiale beweging. Doe jij ook mee dit jaar?

Van de Nederlandse hogescholen tot onze ambassades in het verre buitenland; de vlag zal vrijdag 23 september overal wapperen. Zo laten we elkaar en de wereld zien dat we klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk hoog in het vaandel hebben.

Deze vlaggenactie is een initiatief van SDG Nederland, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Global Compact en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bestel hier de SDG-vlag*

* De SDG-vlag is gemaakt van duurzaam doek van 100% gerecyclede petflessen en verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

SDG’s: een kleurrijk kompas

De Sustainable Development Goals zijn het breedst gedragen instrument om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de komende jaren. Van armoede en genderongelijkheid hier in Nederland tot de mondiale klimaat- en biodiversiteitscrisis; De doelen omarmen alle relevante thema’s en zijn allemaal onderling verbonden. Ze geven iedereen een kleurrijk kompas om zelf het verschil te maken.

Onze partners