Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

19 november bijeenkomsten door heel Nederland met gratis energie-experts om ‘samen de winter door te komen’

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening. Het aantal huishoudens dat hiermee te maken heeft, was al 750.000 en loopt alleen maar op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening worden door heel Nederland heen openbare bijeenkomsten georganiseerd genaamd ‘Samen de winter door’. Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. De bijeenkomsten zijn een initiatief van alle energiecoöperaties in Nederland, die voor deze crisis de handen ineenslaan. Energiecoöperaties hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies. De bijeenkomsten vinden allemaal tegelijk lokaal plaats op 19 november. Mensen zijn welkom om 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

André Dippell, directeur van coöperatieve energieleverancier om | nieuwe energie: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen en zo een sneeuwbaleffect te creëren.’

Bijeenkomsten ‘Samen de winter door’

Mensen worden tijdens de bijeenkomsten, die plaatsvinden op 90 locaties verspreid over het land, geholpen met tips, uitleg en een gratis informatiepakket. Hiermee kunnen zij hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. Op deze manier verenigd lokaal zich nationaal om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Waar: Verschillende locaties door heel Nederland
Wanneer: 19 november 2022
Tijd: Start om 13:00 uur tot ongeveer 15:00 uur
Aanmelden: Niet nodig. Op www.samendewinterdoor.nu kun je de locaties vinden
Voor wie: Iedereen die benieuwd is hoe zij energie kunnen besparen

Onze partners