Nieuwe film van natuuractivist op leeftijd: dr. Jane Goodall (86) geeft hoop

Vorige week scoorde de 94-jarige bioloog en tv-presentator David Attenborough een social-mediarecord. Hij heeft binnen krap anderhalve dag 3,2 miljoen volgers gekregen op Instagram. Zijn nieuwe natuurfilm trok in recordtijd ook veel bezoekers. De ‘senior natuurbeschermers’ doen het goed. Binnenkort komt dr. Jane Goodall (86) met een nieuwe film uit: ‘The hope’. De movie is een mix van nieuw materiaal en nooit eerder vertoonde archiefbeelden. Indrukwekkend.

Jane geeft hoop

Door de coronacrisis staat de natuur zwaar onder druk. Alle inspanningen zijn gericht op gezondheidszorg. Het milieu en de natuur bungelen er een beetje bij als het gaat om media-aandacht. Jane Goodall springt met haar nieuwe film op de barricade. Ze is meer dan alleen een ‘chimpansee-beschermer’. Ze geeft richting aan de mensheid om de natuur te beschermen. Jane is een activist, conservator en natuurkrijger. Ondanks haar hoge leeftijd is ze dag en nacht in de weer om de natuur op de kaart te zetten. 

Jongeren staan klaar

Opvallend is dat veel jongeren haar volgen en klaarstaan om haar boodschap ten uitvoer te brengen. Jonge mensen, daar is haar hoop op gevestigd. Jane’s wereldwijde Roots & Shoots programma is daarom op jonge mensen gericht. Ook als ze er straks niet meer is. Ze heeft haast om zich met man en macht in te zetten voor de natuur, want de tijdklok van haar leven tikt snel. 

Film: ‘The hope’ 

De film is uitgebracht door National Geographic en is te zien tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam WFFR . Het is tevens te zien vanaf 9 oktober op het kanaal van Disney en Disney Plus.

Bekijk hier trailer van de film. Kijk voor meer informatie op de website van Jane Goodall.

Onze partners