Nieuwe windturbine haalt energie uit passerend verkeer

Een revolutionair nieuw ontwerp voor windturbines op land, die aan lantaarnpalen kunnen worden bevestigd en door verkeer worden aangedreven, is onthuld. De Engelse zakenman achter het nieuwe concept dat langs snelwegen kan worden geïnstalleerd, gelooft dat ze de doelstellingen voor hernieuwbare energie in Engeland en daarbuiten zullen helpen halen, omdat ze niet afhankelijk zijn van natuurlijke wind.

De turbines, vastgemaakt aan bestaande straatverlichting, gebruiken de wind die wordt opgewekt door voorbijrijdende voertuigen om elektriciteit op te wekken voor beide lichten en uiteindelijk nog veel meer.

Barry Thompson, CEO van Alpha 311 zit achter deze uitvinding en zegt dat hun idee het eerste in zijn soort ter wereld is en een eenvoudig antwoord biedt op de complexe uitdaging om grote hoeveelheden schone energie op te wekken.

Het bedrijf is van mening dat als een dergelijke turbine aan elke lichtmast wordt bevestigd, dit samen ongeveer 6MW per dag kan genereren - genoeg om een klein dorp van stroom te voorzien. Thompson is ervan overtuigd gelooft dat deze innovatieve onshore-oplossingen het land zullen helpen hun doelen te bereiken.

Afbeelding: Alpha 311

Onze partners