Ook dit jaar goud certificering Zero Waste voor Lidl

Bij Lidl krijgt meer dan 95% van de reststromen een nieuwe bestemming. De TÜV SÜD* heeft in 2023 de supermarkt geauditeerd en Lidl Nederland het gouden certificaat toegewezen. Ook dit jaar is Lidl geauditeerd en mogen zij wederom de goud certificering Zero Waste in ontvangst nemen.

Gesloten kringloop

Lidl heeft laten zien dat zij al jarenlang zo min mogelijk materiaal gebruikt en zo veel mogelijk hergebruikt en recyclet. Hierdoor is de kringloop gesloten. Goede inzameling staat aan de basis van het succes. In de Lidl-winkels worden alle stromen apart ingezameld om vervolgens te worden geretourneerd naar het distributiecentrum, waar de verschillende reststromen worden gesorteerd. De Lidl-medewerkers spelen hierin een essentiële rol en worden derhalve getraind om de reststromen zo nauwkeurig mogelijk in te zamelen en te sorteren. Op deze manier zorgt de supermarktketen ervoor dat zij samen met hun recyclepartners de stromen een nieuwe bestemming geven binnen hun eigen bedrijfsvoering, met als einddoel in de toekomst helemaal geen restafval meer te produceren.

Stephan Snel, projectmanager logistieke inkoop & innovatie Lidl Nederland: “Bij Lidl zijn we goed in het scheiden van verschillende reststromen. We proberen onszelf hier continu in te verbeteren zodat reststromen zo zuiver mogelijk worden gescheiden. Als efficiënte organisatie willen we niets verspillen! In onze filialen en distributiecentra staan enorm bevlogen collega's die hard werken zodat alle reststromen zo goed mogelijk hergebruikt kunnen worden.”

*TÜV SÜD is een onafhankelijke test en certificeringinstantie die internationale certificeringen uitgeeft en deze periodiek beoordeeld. Onder de DIN SPEC 91436 valt het Zero Waste certificaat in 3 gradaties, brons (>85%), zilver (>90%) en goud (>95% recycling).

Lidl Nederland

Als onderdeel van de Schwarz Group is Lidl een van de meest toonaangevende ondernemingen in de levensmiddelenbranche in Europa. De organisatie exploiteert momenteel meer dan 12.000 winkels en 200 distributie- en logistieke centra in 31 landen.

In 1997 heeft Lidl haar eerste filialen in Nederland geopend. Inmiddels is Lidl Nederland uitgegroeid tot een organisatie met circa 440 filialen door het gehele land en een webshop voor non-food artikelen. Onder het motto ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’ biedt Lidl een verantwoord assortiment in food en non-food artikelen, dat tot stand komt met zorg voor mens, dier en milieu.

Lidl maakt een duurzame en gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Klanten kiezen bij Lidl automatisch voor een duurzamer product. Als toekomstbestendige organisatie is duurzaamheid onderdeel van de bedrijfsvoering: er wordt duurzaam gebouwd, reststromen worden hergebruikt en voedselverspilling wordt tegengegaan. Lidl wil het beste voor haar klanten en voor de wereld om zich heen; vandaag én in de toekomst. Lidl zet zich daarom in om de positieve impact op de maatschappij en het milieu te vergroten en eventuele negatieve impact te verkleinen. Lidl doet dit samen met haar leveranciers, medewerkers, partners én klanten. Voor verdere informatie over het duurzaamheidsbeleid en initiatieven kijk op de website van Lidl.

Onze partners