Oproep van de impactgeneratie: "Prinses Amalia, kies voor een studie met impact!"

In een open brief richt de #impactgeneratie zich tot Prinses Amalia. Ze roepen haar op zich met hun in te zetten voor een economie waar ondernemerschap bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijke problemen.

"Als toekomstig ambassadeur voor de Nederlandse economie kan zij met haar inzet een groot verschil maken, zoals haar vader dat deed voor watermanagement en haar moeder voor microkredieten. We willen haar vragen dit mee te nemen in haar studiekeuze. Een studieadvies voor de prinses, van haar generatiegenoten", aldus de #impactgeneratie.

Lees de brief hieronder en bekijk hier de gehele oproep.


Koninklijke Hoogheid, beste Amalia,

Met uw studiekeuze op de agenda denkt u vast na over uw rol en uw maatschappelijke impact tijdens en na uw studie. Als generatiegenoten willen wij u vragen om uw positie in te zetten voor de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens.

Middels deze brief nodigen wij u uit om u te verdiepen in de nieuwe economie en u hierdoor te laten inspireren in uw studiekeuze. 

Nederland is rijk aan bijzondere impact first initiatieven die door middel van maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemerschap de wereld mooier maken. Door te werken aan de Sustainable Development Goals geven zij samen vorm aan de transitie naar een inclusieve samenleving en een innovatieve en duurzame economie. 

Wij willen u uitnodigen om u samen met ons in te zetten voor een toekomstbestendig bestaan van ons land door de nieuwe economie vanuit uw rol als aankomend koningin te ondersteunen. 

Graag laten wij u kennismaken met de bedrijven en organisaties die de nieuwe economie vormgeven en nemen wij u middels een inspiratie-bezoek mee in de wereld van sociaal en duurzaam ondernemerschap. 

We horen graag of u in wilt gaan op onze uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Anne Ritsma, Bob Hoftijzer, Chris van Bendegem en Eva Zijlmans

Samen: de Raad van Inspiratie van Stichting Stadsgarage


De #impactgeneratie

De brief werd verzonden Anne Ritsma, Bob Hoftijzer, Chris van Bendegem en Eva Zijlmans. Samen vormen zij de Raad van Inspiratie van Stichting Stadsgarage.

Beeld: ©RVD – Frank Ruiter

Onze partners