Panasonic introduceert de duurzame en kostenbesparende Hybrid+ warmtepomp

Woningen kunnen in combinatie met de bestaande cv-ketel in stappen naar een duurzame, volledig elektrische oplossing met dezelfde warmtepomp.

Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de Aquarea Hybrid+ lucht-water warmtepomp. Deze hybride warmtepomp kan samen met de bestaande cv-ketel (onafhankelijk van merk of type) tot één installatie voor verwarming en warm water gecombineerd worden.

Doordat de warmtepomp op stroom werkt, daalt de CO2-uitstoot met zo’n 20 procent en gaan de energiekosten omlaag. Tevens komt de hybride warmtepomp in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Dat kan voor een Aquarea Hybrid+ warmtepomp oplopen tot €4.350,-.

In stappen volledig elektrisch

Om de woning op de gewenste temperatuur te brengen haalt de warmtepomp zijn warmte uit de buitenlucht. Het verwarmt een groot deel van het jaar de woning. De cv-ketel springt alleen tijdens extreem koude dagen bij en zorgt voor warm water in de badkamer en keuken.

De gebruiker hoeft dus niet direct op een volledig elektrische oplossing over te stappen. Dat kan ook later met dezelfde warmtepomp, want de Hybrid+ is hier volledig op voorbereid. In vijf stappen kan de warmtepomp steeds meer functies van de cv-ketel overnemen. Uiteindelijk kan deze zelfs verwijderd worden en zorgt de warmtepomp volledig voor de verwarming en warm tapwater.

Stil, compact en eenvoudig in gebruik

De Panasonic Aquarea Hybrid+ serie biedt twee opties voor de plaatsing van de warmtepomp. Bij een Bi-bloc wordt binnen, vlakbij de cv-ketel, de condensor geplaats en buiten de verdamper. In het geval van een Mono-bloc gaat het om één complete buitenunit met beide functies.

Het geluid van de buitenunit is vergelijkbaar met een koelkast en alleen te horen als de verwarming aan staat. De binnenunit van de Bi-bloc is zeer compact en past moeiteloos in iedere berging of cv-ruimte. Daarnaast is met de Aquarea Smart Cloud app de warmtepomp eenvoudig met een mobiele telefoon te bedienen. Het programma werkt intuïtief en leert van de instellingen van de gebruiker. Hierdoor lever de warmtepomp een nog beter rendement.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Onze partners