Paus Franciscus gelooft in een Toyota op waterstof

Terwijl de meeste autofabrikanten zich richten op het stimuleren van batterij-elektrische voertuigen (BEV's), beproeven enkelen hun geluk met waterstoftechnologie.

Toyota is een van deze merken en om het een beetje publiciteit te geven, is één exemplaar grondig gewijzigd en aan paus Franciscus geleverd als zijn nieuwe 100% emissievrije pausmobiel.

De speciaal gebouwde Mirai is een van de twee auto's die vorig jaar aan paus Franciscus werden geschonken toen hij Japan bezocht. Met een lengte van 5,1 meter en een hoogte van 2,7 meter is de Mirai verre van standaard en beschikt hij over een achtergedeelte waar Paus Franciscus kan staan en zijn aanhangers kan begroeten tijdens het toeren.

De overdracht vond plaats in de buurt van de persoonlijke residentie van de paus in Vaticaanstad en Miguel Fonseca, Senior Vice President van Toyota Motor Europe en Mauro Caruccio, CEO van Toyota Motor Italia, vertegenwoordigden de Japanse automaker.

De Pausmobiel is gebaseerd op de huidige generatie Mirai, een elektrisch voertuig dat op waterstof rijdt. Hij heeft een bereik van maximaal 500 km terwijl alleen water uit de uitlaat komt.

Op dit moment zijn er slechts drie door waterstof aangedreven productievoertuigen ter wereld, de Toyota's Mirai, Hyundai's Nexo en Honda's Clarity.

Onze partners