Polestar Concept BST maakt werelddebuut op Goodwood Festival of Speed

Polestar (Nasdaq: PSNY) is ook dit jaar aanwezig op het Goodwood Festival of Speed. Het Zweedse elektrische performance automerk toont er niet alleen de nieuwe elektrische SUV’s, de Polestar 3 en Polestar 4, maar ook de Polestar 2. De ster van de show is de Polestar Concept BST, die tijdens het beroemde autofestival zijn werelddebuut beleeft. In de first glance paddock worden de Polestar 3 en Polestar 4 vergezeld door de Polestar 6 Concept. Het elektrische roadsterconcept maakt hier zijn dynamische debuut.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “Nu we een merk zijn met een line-up van drie modellen, is het geweldig om ze voor het eerst samen te zien op een wereldwijd evenement. Het Goodwood Festival of Speed is dé plek voor de meest opwindende auto's en een enthousiast publiek, dus dit is voor ons het perfecte moment om de Polestar Concept BST te onthullen. Deze auto is een voorbode van wat ons performance merk kan bieden en laat zien hoe we de BST-formule in de toekomst op onze line-up van modellen kunnen toepassen.”

De Polestar Concept BST heeft een op maat gemaakte carrosserie die is gespoten in een klassieke zilvertint die kenmerkend is in de autosport. De gespierde wielkasten geven de concept car, samen met de grote spoorbreedte en 22 inch gesmede lichtmetalen velgen een ware performance look. De aerodynamisch geoptimaliseerde motorkap heeft een uniek ontwerp en wordt omlijst door een agressieve frontsplitter. Het autosportthema wordt aan de achterkant voortgezet met een extreme achtervleugel en op maat gemaakte, op racekleuren geïnspireerde graphics.

Bezoekers van het festival kunnen er ook de Polestar 6 Concept, het toekomstige topmodel van het merk, de twee kilometer lange heuvelklim zien maken. De Polestar 6 wordt samen met de Polestar 5 ontwikkeld en is gebaseerd op het op maat gemaakte Polestar Performance Architecture platform (PPA) van gelijmd aluminium.

Op de hoofdstand van Polestar wordt de Polestar Concept BST vergezeld door de Polestar 2 en de twee nieuwe luxe elektrische performance SUV's, de Polestar 3 en Polestar 4. Dit jaar is op Electric Avenue de Polestar 4 te zien en kunnen bezoekers de Polestar-modellen zelf ervaren tijdens een proefrit over de Molecomb drive op het beroemde Goodwood estate.

Onze partners