PostNL bouwt nieuw en duurzaam sorteercentrum

PostNL start met de bouw van zijn eerste sorteer- en distributiecentrum in België, meer bepaald in Willebroek. Op die manier wil het bedrijf verder investeren in de e-commerce in België. Het nieuwe pand moet zo’n 400 nieuwe jobs opleveren.

PostNL wil zijn plekje op de Belgische markt verder veroveren en start daarom met de bouw van zijn eerste Belgische sorteer- en distributiecentrum in Willebroek. Het pand, met een oppervlakte van 8.400 m2, zal dagelijks tot 120.000 pakjes verwerken. Bovendien zal de sortering voor de Belgische markt voortaan van hieruit gebeuren.

Het nieuwe sorteercentrum, dat trouwens voor 400 nieuwe jobs zorgt, is erg duurzaam. Zo zal het niet alleen BREEAM-gecertificeerd zijn, maar wil PostNL de impact op het milieu ook zo laag mogelijk houden. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van gas, maar kiest het bedrijf bewust voor verwarming met warmtepompen en led-verlichting. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een energie-efficiënte sorteermachine. Dat de focus bij het nieuwe distributiecentrum op duurzaamheid ligt heeft alles te maken met de ambitie van PostNL om zijn last mile bezorging tegen 2030 emissieloos te maken.

“Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we verder in op de groeiende e-commerce markt”, verduidelijkt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. "De volledige sortering zal aan hoge snelheid gebeuren, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie. De bouw van dit duurzame pand is een investering in onze capaciteit om de groei van onze e-commerce klanten te faciliteren.”

Ter herinnering, dit nieuwe distributiecentra maakt deel uit van een groot PostNL-netwerk dat bestaat uit 25 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België.

Kijk voor meer informatie over duurzaam en verantwoord ondernemen bij PostNL op www.postnl.nl/over-postnl/over-ons/mvo

Onze partners