SAP kondigt nieuwe oplossingen aan voor het slimmer en duurzamer maken van bedrijven

SAP Business AI, de Green Ledger en zakelijke innovaties helpen klanten bij het oplossen van hun meest urgente problemen

Tijdens SAP Sapphire 2023 in Orlando heeft SAP nieuwe innovaties en samenwerkingsverbanden aangekondigd die klanten helpen om hun bedrijfsprocessen toekomstbestendig te maken. Het technologiebedrijf introduceert geavanceerde bedrijfsoplossingen met ingebouwde kunstmatige intelligentie, alsook mogelijkheden voor het traceren van CO2-uitstoot en sectorspecifieke netwerken om de veerkracht en duurzaamheid van supplychains te versterken. Met deze zakelijke innovaties kunnen SAP-klanten effectief hun bedrijfsmodellen transformeren in de cloud, duurzaamheid een centrale rol geven en de flexibiliteit van hun organisaties vergroten.

AI gebouwd voor bedrijven

Artificial Intelligence is enorm in opkomst. Dat is ook bij SAP niet onopgemerkt gebleven. Daarom worden er al krachtige AI-mogelijkheden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat klanten bedrijfskritische problemen in de werkstroom kunnen oplossen. Zo zijn aan SAP Business AI nieuwe innovaties toegevoegd, waaronder mogelijkheden om de klantbetrokkenheid te personaliseren, inkoop productiever te maken, en op efficiëntere wijze cruciaal talent te vinden en te ontwikkelen.

Op weg naar een groen grootboek

Te midden van snel veranderende wettelijke vereisten en toenemende druk van belanghebbenden om duurzaam te werken, hebben ondernemingen een boekhoudsysteem voor emissies nodig dat net zo controleerbaar, transparant en betrouwbaar is als hun financiële gegevens. Met het nieuwe groene grootboek (Green Ledger) van SAP, dat in plaats van koolstofschattingen de daadwerkelijke gegevens toont, kunnen bedrijven hun duurzaamheidsstappen met evenveel zichtbaarheid, nauwkeurigheid en vertrouwen beheren als hun bedrijfsresultaten.

Onder het SAP Green Ledger-aanbod valt SAP Sustainability Footprint Management; een oplossing voor het berekenen en beheren van het volledige scala aan emissies op bedrijfs-, waardeketen- en productniveau. Verder ook SAP Sustainability Data Exchange; een nieuwe oplossing voor ondernemingen om veilig gestandaardiseerde duurzaamheidsgegevens uit te wisselen met partners en leveranciers, voor het sneller koolstofvrij maken van toeleveringsketens. Het volledige aanbod wordt onderdeel van RISE with SAP en GROW with SAP.

Zakelijke innovaties

SAP kondigde ook een groot aantal innovaties aan in de rest van zijn portfolio. Voortbouwend op het succes van SAP Business Network, een uitgebreid B2B-samenwerkingsplatform waar jaarlijks zo'n 4,5 miljard dollar aan handel plaatsvindt, komt SAP Business Network for Industry binnenkort beschikbaar. Dit aanbod combineert de voordelen van genetwerkte supplychains met de unieke branche-expertise van SAP, om ervoor te zorgen dat klanten in consumentenproducten, hightech, industriële productie en biowetenschappen de veerkracht van hun supplychains snel kunnen vergroten.

Verdere innovaties zijn van toepassing op onder andere:

  • SAP Business Technology Platform: voor een drastische optimalisatie van bedrijfsprocessen en het mogelijk maken van bedrijfsautomatisering
  • SAP Signavio: voor het inzichtelijk maken van kritieke procesinzichten voor klanten binnen enkele uren in plaats van dagen
  • SAP Integration Suite: nieuwe holistische processen gecombineerd in SAP- en niet-SAP-systemen op locatie en in de cloud
  • SAP Build: nieuwe mogelijkheden voor eventintegratie in het lowcode-aanbod, waarmee bedrijfsexperts automatiseringen in alle bedrijfsprocessen kunnen activeren.

Toekomstplannen

“Nu klanten geconfronteerd worden met steeds meer versnipperde datalandschappen, blijven we continu werken aan oplossingen voor het toegankelijk maken van alle data voor onze klanten. Zodat zij beter in staat zijn diepgaande en bruikbare zakelijke inzichten te ontdekken”, zegt SAP CEO Christian Klein.

“Daarnaast verdubbelden we de belofte om tegen 2025 twee miljoen mensen wereldwijd bij te scholen, aangezien de behoefte aan eersteklas professionele ontwikkelaars blijft toenemen samen met het toenemende tempo van technologische innovatie. Met de nieuw aangekondigde programma’s hopen we te voldoen aan de groeiende vraag naar SAP-experts in ons hele ecosysteem, om de voortdurende bedrijfstransformatie van klanten in de cloud te blijven stimuleren. Nu en in de toekomst.”

Onze partners