Solidus Solutions recyclet oud promotiemateriaal tot kartonnen stoelen

Solidus Solutions gerecyclede stoel

Bezoekers van het festival Grasnapolsky zullen op 6, 7 en 8 maart op gerecyclede kartonnen stoelen en banken van Solidus Solutions kunnen plaatsnemen. Diverse festivals, poppodia en andere muziekorganisaties hebben de voorbije weken hun oude promotiemateriaal ingeleverd om te hergebruiken in het productieproces van Solidus Solutions.

Festivals, poppodia en andere organisaties binnen de muziekindustrie produceren veel drukwerk en daarmee veel restmateriaal. Om het publiek en andere festivals en podia bewust te maken van de grote hoeveelheid posters, flyers en programmaboekjes dat vaak overblijft na een festival en de impact die de ontwikkeling van dat drukwerk heeft, heeft festival Grasnapolsky in samenwerking met Solidus Solutions het project ‘De Toekomst van oud festivalpapier’ opgezet.

Het project ‘De Toekomst van oud festivalpapier’ ontstond nadat het Grasnapolsky-team een rondleiding kreeg in een van de fabrieken van Solidus Solutions en daar zag hoe oud huis-tuin-en-keukenpapier wordt verwerkt tot nieuwe verpakkingen of gebruiksvoorwerpen. Met het project willen Solidus Solutions en Grasnapolsky een sterk signaal afgeven om festivals bewust te maken van hun ecologische voetafdruk en hoe recyclage daar op een duurzame manier aan bijdraagt.

Festival Grasnapolsky vindt plaats op 6, 7 en 8 maart in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Grasnapolsky vertelt het verhaal van een unieke locatie van Nederland en probeert daarbij zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen. Solidus Solutions is dé Europese producent van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen en is voortgekomen uit één van de eerste strokartonfabrieken te Oude Pekela. De groep verwerkt gerecycled papier tot karton en verpakkingen voor diverse sectoren waaronder de voedings-, consumenten- en industriële sector.

Het gehele proces van inzameling tot verwerking in een van de Solidus Solutions fabrieken werd vastgelegd door Grasnapolsky en kun je bekijken in onderstaande video

Over SOLIDUS SOLUTIONS

SOLIDUS SOLUTIONS maakt, verwerkt en verkoopt massief karton. De groep biedt een uitgebreid assortiment recyclebare, duurzame verpakkingsoplossingen aan en is gespecialiseerd in de productie van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen. Onze fabrieken produceren op milieuvriendelijke wijze massief karton en verpakkingen van gerecycled papier. De vezels van het papier kunnen tot zeven keer worden hergebruikt voor de productie van karton.

Met verschillende vestigingen in Europa, is SOLIDUS SOLUTIONS een toonaangevende speler op de verpakkingsmarkt. Met ruim 1.250 medewerkers, meer dan 150 jaar ervaring en klanten in meer dan zestig landen, heeft het bedrijf een leidende marktpositie binnen verschillende eindmarkten waaronder voeding, drank, tuinbouw, consumptiegoederen en industriële toepassingen. Onze zorgvuldig opgebouwde kennis verzekert onze klanten steeds van de meest unieke verpakkingsoplossing. Voor meer informatie, kan je terecht op www.solidus-solutions.com.

Onze partners