Tesla opent 's werelds grootste Supercharger station

Tesla breidt zijn Supercharger-netwerk de laatste tijd snel uit en dat heeft deze week tot een nieuwe mijlpaal geleid met het openen van 's werelds nieuwe grootste Supercharger-station, in Firebaugh, Californië. De Tesla vloot groeit in rap tempo en de autofabrikant voegt meer elektrische voertuigen toe dan welke andere autofabrikant dan ook.

Tegelijkertijd probeert het bedrijf zijn infrastructuur, zoals servicecentra, mobiele services en laadinfrastructuur, in stand te houden om zijn groeiende vloot te ondersteunen.

De oplaadinfrastructuur van Tesla bestaat voornamelijk uit het Supercharger-netwerk, misschien wel een van de grootste troeven van het bedrijf. Onlangs maakte Tesla bekend dat het zijn 20.000ste oplader in het Supercharger-netwerk heeft ingezet. Tesla heeft een paar Supercharger-stations met 50 laadpalen in China, maar deze vestiging in Firebaugh heeft er 56 en dat is een nieuw record.

Tesla heeft ook zonneluifels gebouwd om schaduw te bieden aan de voertuigen en tegelijkertijd het Supercharger-station van stroom te voorzien. De autofabrikant heeft beloofd meer zonne-energiecapaciteit in te zetten bij Supercharger, maar de uitrol is wat traag verlopen. CEO Elon Musk heeft gezegd dat Tesla de implementatie zal versnellen met de uitrol van de Supercharger V3-stations, die vorig jaar begon.

Onze partners