Twee kleine en goedkopere Tesla's op komst

Elon Musk bevestigt dat Tesla van plan is om twee nieuwe en verschillende elektrische automodellen te gaan produceren bij Gigafactory Berlin en in Shanghai, de autofabrikant is van plan is om goedkopere elektrische auto's te maken. De toekomstplannen van Tesla voor de korte en middellange termijn waren tot voor kort enigszins onduidelijk. De autofabrikant is ook van plan om de komende twee jaar de Cybertruck, Tesla Semi en Roadster op de markt te brengen.

In eerste instantie had CEO Elon Musk het over het aanboren van lokaal engineering- en ontwerptalenten, maar hij gaf vervolgens aan dat Tesla van plan is teams te bouwen die nieuwe modellen moeten ontwerpen die vervolgens zouden moeten worden geproduceerd. Tesla maakte vorige week bekend dat de kleinere elektrische auto ruim 20.000 euro moet gaan kosten.

Musk was nooit duidelijk over een tijdlijn voor de nieuwe elektrische auto's die in China en Duitsland zijn ontworpen, maar hij zei vorige week dat dankzij de nieuwe batterij van Tesla binnen de komende drie jaar een goedkopere versie zou kunnen worden bereikt.

Volgens kenners betekend dit een kleine strategieverschuiving op de (elektrisch) automarkt. Tesla maakt momenteel voertuigen die zijn ontworpen om aan de regelgeving over de hele wereld te voldoen, met slechts minimale wijzigingen.

Onze partners