Virgin Hyperloop test eerste passagiersrit

Virgin Hyperloop heeft bekend gemaakt dat deze week voor het eerst mensen met succes gereisd hebben in een hyperloop-pod bij de DevLoop-testfaciliteit in de Verenigde Staten.

De hyperloop-pod vervoerde twee passagiers met snelheden van ruim 170 kilometer per uur en deed er 15 seconden over om een testbaan van 500 meter af te leggen. Virgin had eerder al meer dan 400 tests zonder passagiers uitgevoerd.

"De afgelopen jaren heeft het Virgin Hyperloop-team gewerkt om zijn baanbrekende technologie werkelijkheid te laten worden", zei Sir Richard Branson, oprichter van de Virgin Group, in een verklaring.

De passagiers reden in een experimentele pod die is gebouwd om te demonstreren dat ze veilig kunnen reizen in een hyperloop-voertuig, maar Virgin Hyperloop streeft ernaar om in toekomstige modellen plaats te bieden aan maximaal 28 passagiers.

Het bedrijf hoopt ooit hyperloopsystemen te bouwen die passagiers met hoge snelheden door het land kunnen vervoeren. In een hyperloopsysteem zou een reis tussen New York en Washington theoretisch slechts 30 minuten duren.

Meer informatie over dit project kun je vinden op de website van Virgin.

Onze partners