VW: levering ID3 start deze zomer, volgens planning

Volkswagen-id3-2020

Er zijn wat hordes die moeten worden genomen, maar daarbij niets dat onoverkomelijk is.

Eerder berichtten we nog dat er enige problemen zouden zijn met de productie van de Volkswagen ID.3. Dat wordt nu ontkracht door een woordvoerder van Volkswagen, die stelt dat er vrij weinig aan de hand is. Wel wordt erkend dat de software hooggecompliceerd is: het gaat om tien keer zoveel coderegels in vergelijking met een Golf van tien jaar terug.

De productie van de Volkswagen ID.3 is afgelopen november van start gegaan, meer dan 20.000 van deze ev’s worden in afwachting van de definitieve softwareversie geparkeerd op een anoniem parkeerterrein. De auto’s staan er verweesd bij.

Op het oog is de Volkswagen ID.3 klaar, maar op de software is het wachten. De software bestaat overigens uit 100 miljoen coderegels, een vijfde daarvan is voor de aansturing van het infotainment. De woordvoerder van Volkswagen weet te melden dat de eerste leveringen van de ID.3 deze zomer beginnen, waarmee de oorspronkelijke planning wordt gerespecteerd. Het lijkt echter geen vreemde gedachte dat de auto pas in 2021 goed verkrijgbaar is. Het is een kwestie van tijd voor we erachter zijn of de productie daadwerkelijk soepel verloopt.

 Kijk voor meer informatie op www.volkswagen.nl/modellen/id3

Onze partners