Bamboesokken, een goed Sintcadeau

In onze rubriek GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.

Het Sinterklaasfeest en ook Kerst wordt dit jaar een beetje anders dan we gewoon zijn. We kunnen het maar best zo gezellig mogelijk maken. Zo kan je iemand verrassen met een leuk paar sokken als cadeautje door de brievenbus. Nu we elkaar niet kunnen zien is een brievenbuscadeautje een leuke manier om te laten weten dat je aan iemand denkt. Ook een leuke attentie van een werkgever voor zijn thuiswerkers wordt erg op prijs gesteld.

De bamboesokken van de merken Thought en Miss Sparow zijn heel geschikt om als brievenbuscadeautje te verzenden. Ook zijn er mooie cadeaudozen met vier paar sokken en cadeauzakjes met twee paar sokken. De sokken hebben originele prints van katten, honden, uilen en vossen tot fietsprints en bloemenprints. De sokken zijn er voor dames in de maat maat 36/42 en voor heren in de maat 41/45; dus wel zo makkelijk, ze passen iedereen. Leuk om cadeau te geven of gewoon voor jezelf.

Met kortingscode GZD20 ontvang je 10 % korting in de Lotika webshop.*
(* Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen/acties)

Waarom bamboe sokken?

Bamboe is een grassoort die makkelijk te verbouwen is, een metertje per dag groeit en alleen zonlicht nodig heeft. De bamboeplant is snel tevreden en heeft weinig water en ruimte nodig. Daarbij zijn kunstmest, herbiciden en pesticiden helemaal niet nodig. Bamboe neemt grote hoeveelheden koolmonoxide (CO2) op en produceert tot 35% meer zuurstof dan andere planten van dezelfde omvang.

Bamboestoffen zijn lekker zacht op je huid en heel comfortabel om te dragen. Bamboekleding is sterk en antistatisch en kreukt bijna niet. Bamboe is ook een goede lichaamsisolator. Het houdt je koeler in de zomer en warmer in de winter. Bamboe is van nature een antibacteriële stof. Ook mensen die allergisch zijn of een gevoelige huid hebben kunnen probleemloos bamboekleding dragen.

Naast bamboe wordt er gecertificeerd bio-katoen en gerecycled polyester gebruikt. De kleurstoffen zijn azovrij. De sokken zijn ook vegan. Voor de cadeaudozen is lijm gebruikt zonder dierlijke stoffen. Fair, duurzaam en vegan.

Duurzame merken

Lotika werkt samen met merken die kleding maken met respect voor de mens, het milieu en de dieren. Bekijk hier met welke merken wij samenwerken.

Op de lotika website vind je uitgebreide informatie over de merken en over de grondstoffen. Zo kan je bewuste keuzes maken voor een duurzame lifestyle. Elke stap, hoe klein ook, is goed voor het milieu en de planeet. 

Kijk voor meer informatie op www.lotika.nl


Wilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com.

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 10.600 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 16.000 groene volgers.

Onze partners