Bellier E-Docker ideaal voertuig voor vervoer op Campus of Instelling

In onze rubriek GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.

De E-Docker van Bellier valt onder de brommobiel wetgeving. Het is een compact voertuig met een kleine draaicirkel, zodat dit transportvoertuig eenvoudig te parkeren en te manoeuvreren is in de kleine ruimte, zoals bijvoorbeeld op een campus of instelling.

De Bellier Docker heeft af fabriek een zwart gepoedercoat onderstel met een polyester cabine. De cabine is standaard voorzien van verwarming, centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare zijramen. Voor een goede zitpositie zijn autostoelen met hoofdsteun gemonteerd. Een overzichtelijk dashboard complementeert het geheel.

Tot de opbouwmogelijkheden af fabriek behoort o.a. een polyester opbouw met een rolluik aan de achterzijde. In die uitvoering is hij uitermate geschikt voor stadsdistributie of een transportvoertuig op campussen, instellingen e.d. Een speciale lichte opbouw naar klantenwens zoals een koel- of vriesbak is ook mogelijk.

De Docker kan voorzien van bijvoorbeeld bladrekken ook ingezet worden, voor het leegmaken van prullenbakken of verzamelen van veegvuil. De laadbak heeft een lengte van 169 cm en een breedte van 140 cm. Het motorvermogen van de Bellier bedraagt 6 kW waardoor hij soepel optrekt.

De Docker Elektro is standaard voorzien van Lithium batterijen 48V / 150Ah, hierdoor valt hij voor bedrijven onder de MIA / Vamil regeling. Het laadvermogen is ca. 300 kg. De acculader is ingebouwd, een standaard 16A, 230 Volt  (huis-) aansluiting is voldoende.

De E-Docker heeft ook een regeneratief remsysteem en zijn actieradius is ruim 100 km per lading (laadtijd ca. 6 uur)

Rijbevoegdheid

Voor het besturen van brommobielen is een AM rijbewijs vereist. Diegene die een B rijbewijs hebben, krijgen automatisch ook het AM rijbewijs. Een AM rijbewijs kun je al halen vanaf 16 jaar en het examen is eenvoudiger als voor een B-rijbewijs. 

Volgens het voertuigreglement heeft de brommobiel de status van een bromfiets en hoeft er daardoor geen wegenbelasting en BPM betaald te worden.  De E-Docker heeft een brommobiel kenteken en moet WA verzekerd worden.

De snelheid van deze voertuigen mag maximaal 45 km per uur zijn en dit wordt met een duidelijke sticker op de achterzijde van het voertuig aangegeven. Indien gewenst kan het voertuig ook met een lagere topsnelheid geleverd worden.

Conformite:

De Bellier Docker heeft een Europese type-goedkeuring.

Kijk voor meer informatie op Bellier Slim-Mobiel BV

Wilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com.

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 10.600 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 16.000 groene volgers.

Onze partners