Duurzaam met een sociaal en cultureel hart: het Meervaart Theater in Amsterdam

In onze rubriek 'GroeneZaken Locaties' geven wij aandacht aan evenementenorganisaties en locaties met meer waarden voor natuur, cultuur en mens. Dit item verzorgen wij samen met Locaties met Meerwaarde(n).

Ben je op zoek naar een culturele en inspirerende sfeer en een prachtig theater voor een congres of evenement, dan moet je bij Meervaart Theater zijn. Het is een van de duurzaamste theaters van ons land. Er liggen 300 zonnepanelen op het dak en alle installaties zijn zo duurzaam mogelijk ingericht. Met als resultaat maar liefst 20% minder CO2 uitstoot en Energielabel A. Als bekroning op de vele duurzame aanpassingen van de afgelopen jaren heeft de Meervaart het BREEAM-NL In-Use certificaat ‘Very Good’ ontvangen.

Meervaart Theater is ook een perfecte locatie als je, naast een plenair deel, veel breakoutrooms nodig hebt. Er zijn wel twaalf subzalen en drie foyers voor catering en stands. Een aantal zalen leent zich ook prima voor kleinere bijeenkomsten. Meervaart Theater is een van de best bereikbare theaters van Amsterdam. Meervaart Theater is zeer ruim opgezet en voldoet aan alle voorschriften van het RIVM ter voorkoming van COVID-19. Met de nieuwe protocollen is al ervaring opgedaan, omdat de voorstellingen die vanaf 1 juni weer (beperkt) van start zijn gegaan.

Het is een locatie met een groot sociaal hart en dat voel je. Hier wordt theater gemaakt, culturele drempels geslecht en mensen geïnspireerd. Naast voorstellingen programmeert Meervaart Theater ook talentontwikkelingsactiviteiten voor kinderen en jongeren. Jaarlijks maken op die manier 7.000 kinderen en jongeren kennis met cultuur of jarenlange kunstbeoefening. Ook de commerciële verhuur komt ten goede aan talentontwikkeling. Meervaart theater geeft jouw event gegarandeerd een bijzonder sfeer.

Webportal

Locaties met Meerwaarde(n) is een webportal met event- en vergaderlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden meer waarden op het gebied van natuur (duurzaamheid), cultuur en mens (sociaal ondernemerschap).

“Het zijn sfeervolle locaties met een bijzonder verhaal", zegt Esther Wouters, mede oprichter. “Het zijn ook de locaties, die je als boeker soms niet zo makkelijk vindt op het internet. Als je bij ons een locatie vindt, dan steun je hiermee goede doelen. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier!”

Wilt u ook een item in Groene Zaken Locaties? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com

Groene Zaken Locaties wordt verstuurd naar meer dan 14.900 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld richting 16.000 groene volgers op social media.

Onze partners