Duurzame locatie in Portugal helpt natuur en omgeving

In onze rubriek 'GroeneZaken Locaties' geven wij aandacht aan evenementenorganisaties en locaties met meer waarden voor natuur, cultuur en mens. Dit item verzorgen wij samen met Locaties met Meerwaarde(n).

Op zoek naar een duurzame locatie voor een meerdaagse bijeenkomst? Bij het prachtige Monte dos Três Moinhos in Santa Cruz, Portugal gaan bewust ondernemen en verwarmend gastmensschap hand in hand.

Op een stukje natuur op het Portugese platteland creëerden Hans Lodders en zijn vrouw een prachtige accommodatie. Met hun duurzaam verbouwde quinta maken zij echt een verschil voor de regio.

Door klimaatverandering is het steeds moeilijker geworden om gewassen te telen in deze Portugese regio. Monte dos Três Moinhos draagt bij aan drie grote uitdagingen in de regio: verdroging, vergrijzing en verarming. Op de quinta wordt samengewerkt met de natuur én de gemeenschap.

Laat je verrassen door de bijzondere sfeer en omgeving, ver weg van dagelijkse beslommeringen.

Monte dos Três Moinhos biedt ook retreats en trainingen aan voor persoonlijke groei. Tevens hebben ze dit najaar een aanbod speciaal voor trainers die een bijzondere plek zoeken voor hun groepen.

>> Meer informatie over Monte dos Três Moinhos

Ze draaien er niet om heen bij  Monte dos Três Moinhos: vliegen is nog steeds de beste manier om op deze plek in Portugal te komen, het ligt vlakbij de luchthavens van Faro en Sevilla (Spanje). Duurzaam is dat natuurlijk niet. Daarom wordt elke bezoeker gecompenseerd door extra bomen te planten op het landgoed. Ter plekke kun je de resultaten hiervan met eigen ogen zien.


Wilt u ook een item in Groene Zaken Locaties? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com Groene Zaken Locaties wordt verstuurd naar meer dan 10.000 abonnees door heel Nederland.

Onze partners