Gratis quickscan voor duurzame bedrijven

In onze rubriek GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.


In Nederland zijn duurzame initiatieven enorm in opkomst en veel organisaties proberen bij te dragen aan een betere wereld. Toch blijven de ‘grijze’ organisaties het beter doen dan de groene en daar moet verandering in komen!

Marketingbureau Ten Stripes helpt organisaties met het formuleren van een inspirerende missie, visie en kernwaarden. Daarnaast koppelt Ten Stripes de strategische doelstellingen aan de SDG’s (de afkorting voor Sustainable Development Goals). 

Door SGD’s te koppelen aan de kernactiviteiten van organisaties creëert Ten Stripes een oprecht en sterk verhaal voor haar klanten; onderbouwd met data.

‘’De beste tip die wij organisaties kan geven? Begin gewoon! Elk onderzoek wijst uit dat bedrijven het lastig vinden om te beginnen met duurzaamheid. Door simpelweg de eerste stappen te zetten, merken wij dat organisaties het vervolgens juist erg leuk gaan vinden om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Alleen wanneer organisaties inzichtelijk krijgen welke positieve of negatieve impact ze maken op mens en milieu, kunnen we optimaliseren. Het hand in hand laten gaan van commerciële en impact doelstellingen is the-way-to-go.”

Gratis quickscan

Om een eerste concrete stap te zetten en om bedrijven op weg te helpen, hebben GroeneZaken en Ten Stripes een gratis quickscan ontwikkeld. In deze quickscan wordt vastgesteld hoe jouw bedrijf of organisatie communiceert over duurzaamheid. Om duurzaamheid zichtbaar uit te dragen op het web, is kennis binnen jouw bedrijf cruciaal. Samen kijken we wat er goed gaat en wat verbeterd kan worden.

De gratis quickscan kun je aanvragen via quickscan@tenstripes.nl.

Durf jij de eerste stap te zetten naar een toekomstbestendig bedrijf?


Wilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com.

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 10.600 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 16.000 groene volgers.

Onze partners