Wat kan jouw event betekenen voor de sustainable development goals?

In onze rubriek GroeneZaken Locaties geven wij aandacht aan evenementenorganisatie en locaties met meer waarden voor natuur, cultuur en mens. Dit item verzorgen wij samen met Locaties met Meerwaarde(n).

Bij het Koninklijk Instituut van de Tropen (KIT) in Amsterdam draait alles om de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Zo wordt de winst geïnvesteerd in de kennisprojecten van het KIT, gericht op de bevordering van gendergelijkheid, duurzame economische ontwikkeling en goede gezondheid wereldwijd.

Evenementen die goed doen

Geïnspireerd vergaderen in de stoel van een regent, kleurrijk dineren in een statige zaal of netwerken op een event tussen zuilen van marmer – bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het. Je bent dan niet alleen verzekerd van een goed verzorgde dag op een fantastische locatie, ook neem je een stukje verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen.

Het monumentale gebouw heeft veel grandeur en een prachtige uitstraling. Het veelzijdige pand is geschikt voor zowel klassieke als moderne evenementen. Na bijna 100 jaar is dit indrukwekkende en unieke gebouw nog steeds een van de iconen van Amsterdam.

Koningin Máxima Zaal

In de grootste zaal van KIT is plaats voor 453 bezoekers. Het indrukwekkend plafond, een historische muurschildering en state-of-the-art techniek maken de Koningin Máxima Zaal perfect voor (grote) plenaire sessies, kennisoverdracht en congressen. De grandeur van deze congreslocatie is nergens zo voelbaar als in de Marmeren Hal. De hal – de entree van het gebouw – ligt centraal ten opzichte van alle overige zalen en vormt een stijlvolle omgeving voor diners, recepties en breaks.

Voor vergaderen in stijl

KIT heeft diverse zalen waar je met een kleiner gezelschap bij elkaar kunt komen. Wandkleden, beschilderde plafonds, ornamenten, prachtige uitzichten op de Amsterdamse grachten: in elke zaal proef je de historie van de locatie. Echt bijzonder en ook al voor kleinere groepen te boeken.

Vrijblijvend Meer informatie en beschikbaarheid opvragen

Webportal

Locaties met Meerwaarde(n) is een webportal met event- en vergaderlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden meer waarden op het gebied van natuur (duurzaamheid), cultuur en mens (sociaal ondernemerschap).

“Het zijn sfeervolle locaties met een bijzonder verhaal", zegt Esther Wouters, mede oprichter. “Het zijn ook de locaties, die je als boeker soms niet zo makkelijk vindt op het internet. Als je bij ons een locatie vindt, dan steun je hiermee goede doelen. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier!”

Wilt u ook een item in Groene Zaken Locaties? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com.

Groene Zaken Locaties wordt verstuurd naar meer dan 14.900 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 16.000 groene volgers.

Onze partners