Wat kunnen jonge talenten voor jouw bedrijf betekenen?

In onze rubriek GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.Voor jonge talenten die straks de arbeidsmarkt op gaan is duurzaamheid steeds vaker de norm. Met hun kennis, frisse blik en duurzame mindset kunnen zij een enorme boost geven aan de duurzame transitie van bedrijven. Daarom lanceerden Nederlandse hogescholen en DuurzaamBedrijfsleven SDGs On Stage, een platform voor duurzame stages. Bedrijven die bijdragen aan de Sustainable Development Goals kunnen hier gratis hun duurzame stages aanbieden.

Studenten en ondernemingen bij elkaar brengen rondom de SDGs; dat is het doel van SDGs On Stage. Volgens de hogescholen is de stageperiode ideaal voor studenten om de SDGs in de praktijk te ervaren. “Met zo’n duurzame stage creëer je bewustzijn bij studenten dat zij deel zijn van een groter geheel. Maar wat ik ook heel belangrijk vind, is dat studenten zien dat er werk te vinden is in dit onderwerp”, zegt Ernst van Weperen. Als policy officer global citizenship bij de Haagse Hogeschool wil hij zoveel mogelijk studenten aan een duurzame stage helpen.

Frisse blik

Maar studenten kunnen niet alleen leren van bedrijven met duurzame ambities; ze hebben juist ook veel te bieden. “Elke generatie wordt gevormd door zijn tijd. Naarmate je ouder wordt, wordt je wat behoudender. Studenten kunnen een frisse blik bieden aan bedrijven die vastzitten in een bepaalde manier van denken. Zij brengen nieuwe input en inzichten mee”, zegt Van Weperen.

Bewust kiezen voor stagiairs

Ook Dopper, bekend van de duurzame waterflessen, kiest bewust voor stagiairs. Als BCorp is Dopper continu bezig met circulariteit en de SDGs. “Onze stagiairs doen onderzoek naar verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Zij helpen ons om deze doelstellingen te behalen”, zegt Isabel Machielse, people & culture manager bij Dopper. “Zij leren veel binnen ons bedrijf, maar wij leren juist ook enorm veel van hen.”

Sluit je aan

SDGs On Stage is er voor alle bedrijven met duurzame ambities die op zoek zijn naar jonge talenten met een drive voor duurzaamheid. Zie jij binnen jouw bedrijf kansen voor stagiairs om met een duurzaam of maatschappelijk vraagstuk aan de slag te gaan? Plaats gratis een duurzame stage bij SDGs On Stage. Meer weten? Neem contact op met Emma Rotman via emma@sdgsonstage.nl.

Wilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via info@groenezaken.com.

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 10.600 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 16.000 groene volgers.

Onze partners