Rode Kruis Nederland

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat sinds 1867 en maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Het Rode Kruis heeft als missie het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de meest kwetsbaren tijdens gewapende conflicten, rampen en andere noodsituaties. Zo’n twaalf miljoen vrijwilligers van Rode Kruis-verenigingen wereldwijd zetten zich in om hulp te verlenen na rampen en bij conflicten. Ook bereidt het Rode Kruis mensen voor op crisissituaties en zorgen we ervoor dat mensen in staat zijn zichzelf en anderen te helpen. Dit alles vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, algemeenheid en eenheid.

Samen maatschappelijke impact maken 

Word met jouw bedrijf partner van het Rode Kruis en investeer in een betere wereld.

Partners van het Nederlandse Rode Kruis geven niet zomaar geld aan een goed doel. Ze kunnen het leven van mensen voor altijd veranderen. Als onderdeel van de grootste humanitaire netwerk ter wereld heeft het Rode Kruis een unieke positie om hulp te bieden aan mensen in nood. Onze zakelijke partners benutten de kracht van het bedrijfsleven om het vitale werk van het Rode Kruis in kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen en ons te helpen meer mensen te bereiken.

Ook samen werken aan een betere wereld? Met een partnerschap help je in de eerste plaats mensen in nood of in dreigende nood. Maar natuurlijk zorgen we ook voor een positieve impact op jouw bedrijf. Denk hierbij o.a. aan:

  • Een impactvolle maatschappelijke bijdrage
  • Concrete en zichtbare invulling van MVO-strategie
  • Strategische communicatie
  • Reputatiewaarde
  • Klantwaardering
  • Medewerkersbetrokkenheid

Als partner bepaal je zelf hoe je de samenwerking met het Rode Kruis wilt vormgeven. Je hebt de keuze om nationaal of internationaal bij te dragen, net wat bij jouw bedrijf past. Lees er meer op onze website en vraag het Partnerprogramma Noodhulp en Preventie aan.

Onze partners