Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Recyclingwear

Adres
Jacob Catssingel 69
4819 HB Breda
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

Recyclingwear brengt met zijn kleding een totaalbeleving voor de klant! Wij vinden het belangrijk dat fietskleding en hardloopkleding kwalitatief hoogstaand en comfortabel is, maar ook dat de wereld er een beetje mooier van wordt. En wij bewijzen dat dit kan. Ons motto is dan ook: Care what your wear!

Recyclingwear biedt u een eigen collectie duurzame eigen(tijdse) dames en heren fietskleding en wielerkleding. Originele en modieuze ontwerpen gecombineerd met de beste kwaliteit materialen. Comfortabel, duurzaam en sportief voor de echte liefhebbers (en -sters)!

Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om wielerkleding en hardloopkleding voor uw eigen team, vereniging of bedrijf te ontwerpen en te laten bedrukken. U bepaalt het design, de gebruikte materialen en de maatvoering!

Daarnaast is Recyclingwear sinds 2014 aanbieder van de unieke Defeet onderkleding en accessoires, zoals sokken en armwarmers. Defeet is een grote producent uit de Verenigde Staten die zich al geruime tijd richt op een duurzame ontwikkeling van haar productie en producten.

Milieubeleid

Alle kleding bij Recyclingwear heeft dat kleine beetje extra: grondstoffen worden eerlijk en duurzaam ingekocht en gebruikt. Er worden gerecyclede materialen en verfstoffen op waterbasis gebruikt, waardoor minder schade wordt toegebracht aan het milieu. Ook is het productieproces van de gebruikte stoffen ingericht volgens de Bluesign Standard.

Om de hoge kwaliteit van onze duurzame fietskleding en wielerkleding te realiseren gebruiken wij diverse stoffen. Voor de productie van de fietskleding en hardloopkleding van Recyclingwear wordt in de gebruikte duurzame stoffen zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled polyester of andere gerecyclede materialen. Alle gebruikte materialen zijn daarnaast op duurzame en ecovriendelijke wijze geproduceerd en voldoen aan de bluesign standard. Natuurlijk hebben al onze stoffen de Oeko-Tex® standard 100 class 1 certificering. 

De productie van onze fietskleding en hardloopkleding vindt daarnaast zoveel mogelijk plaats in Nederland. Dat betekent mensvriendelijke arbeidsomstandigheden en mensvriendelijke arbeidsvoorwaarden en lage transportvervuiling door de geringe af te leggen afstanden.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2011
Keurmerken