Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Vlakglas Recycling Nederland

Adres
Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

Nederland heeft sinds 2003 een systeem om vlakglasafval verantwoord in te zamelen en te recyclen. De uitvoering hiervan ligt bij de Stichting Vlakglas Recycling Nederland. Zij coördineert alle activiteiten die erop gericht zijn om op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke manier afgedankt vlakglas in te zamelen en te recyclen. Het behalen van de milieudoelstellingen die zijn uitgevaardigd door de overheid, is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Iedereen die met vlakglasafval te maken heeft, kan het systeem gebruiken. Via een landelijk netwerk van inzamelpunten bij onder meer glasbedrijven, bouwlocaties, milieustraten en op- en overslagpunten, wordt het vlakglas ingezameld en naar recyclers gebracht ter verwerking.

Het systeem van wordt bekostigd door de verwijderingsbijdrage op isolerend dubbelglas. Vlakglas Recycling Nederland coördineert de heffing hiervan.

Milieubeleid

Waarom vlakglas inzamelen en recyclen?

Glas is één van de weinige materialen die voor 100% gerecycled kunnen worden zonder verlies aan materiaal. Recycling biedt vele voordelen. Het opnieuw smelten van scherven verminderd de hoeveelheid afval dat wordt gestort.

Daarnaast spaart glas hergebruiken het milieu doordat er minder ‘verse’ grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuw glas. Een kilo scherven vervangt ruim een kilo soda en zand. Het productieproces van glas, uit onder andere zand en soda, kost normaal gesproken veel energie. Iedere 10% inzet van scherven bespaart 2,5% energie én 5 procent CO2-uitstoot.

Door de georganiseerde inzameling kunnen eveneens de kosten van inzameling en recycling aanzienlijk worden verlaagd. Door vlakglasafval in te zamelen helpt men dus mee aan een duurzaam milieu.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2001
Keurmerken